In de kijker

Mossel- en steakfestijn - zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023

Wie zich nog de vorige edities van ons mosselfestijn herinnert weet dat hij heel lekker en voor een prikje heerlijke mosselen kan eten bij onze fanfare.
Ook dit jaar presenteren onze Verenigde Vrienden hun vermaarde 'Mossel- en steakfestijn', dit jaar op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023.
Er is terug ook heerlijke steak verkrijgbaar met een lekker sausje, groentengarnituur, geserveerd met een portie goudgele frietjes.
En voor wie dit allemaal niet lust kunnen we ook een hamburger voorzien met appelmoes. Kortom : ons fanfarerestaurant zal iedereen opnieuw verwennen ... dus zeker komen!
Alle info om zich in te schrijven kan je HIER vinden.  


Fanfareorkest tijdens '225 jaar Boerenkrijg' - zondag 27 augustus 2023

Zowel de viering als het aansluitend aperitiefconcert t.g.v. '225 jaar Boerenkrijg' worden muzikaal opgeluisterd door onze fanfare. 


Fanfare zorgt voor 'Boerenkrijgtrommelkorps' - zaterdag 26 augustus 2023

Onze fanfare pakt uit met een 'Boerenkrijgtrommelkorps' t.g.v. de herdenkings-feestelijkheden rond '225 jaar Boerenkrijg', dit op zaterdag 26 augustus 2023.


Start feestelijkheden rond '225 jaar Boerenkrijg' - zaterdag 19 augustus 2023

Een feestelijke parade van onze fanfare doorheen Overmere-dorp kleurde de kermis en gaf meteen het startschot voor de feestelijkheden rond de Boerenkrijgherdeking.


Onze Verenigde Vrienden vierden hun zomercecilia - zaterdag 8 juli 2023

Bij een dorp in feeststemming hoort de fanfare. Op 8 juli gaf onze fanfare muzikaal kleur tijdens de zomereditie van haar Sint-Ceciliafeest en Vlaanderen Feest. Na de zomervakantie is onze fanfare quasi wekelijks te gast tijdens verschillende feestelijke events, in het bijzonder rond '225 jaar Boerenkrijg' Overmere.Senioren beleven muzikale topdag - dinsdag 18 april 2023

Onze 'senior'-muzikanten beleefden heden muzikaal plezier tijdens de Vlamo-seniorendag. Tijdens zo'n seniorendag verzamelen heel wat senioren (met 90 waren ze) uit Oost-Vlaanderen, repeteren doorheen de dag enkele muziekwerken en spelen op het einde een slotconcert. Deze seniorendag ging deze keer door in ons eigen cultureel centrum Stroming.


Fanfare in eerste afdeling - zondag 26 maart 2023
    
De fanfare van Overmere heeft geschiedenis geschreven vandaag. Op weg naar haar 160ste verjaardag promoveerde op 26 maart 2023 onze Overmeerse Koninklijke fanfare 'De Verenigde Vrienden' naar eerste afdeling. In 1981 werd ons fanfareorkest geklasseerd in derde afdeling. In 1985 volgde een promotie naar tweede afdeling en vandaag oordeelde de vakjury dus een promotie 'mét onderscheiding' naar eerste afdeling. Het onophoudelijk werken aan muzikaliteit en inzetten op kwaliteit maken van onze fanfare een bloeiende muziekvereniging. De warme sfeer en grote vriendschappelijke band onder De Verenigde Vrienden doet bovendien hun naam alle eer aan. 


Nieuwjaarsconcert - 20 en 21 januari 2023

Onze fanfare nam bij de start van het nieuwe jaar iedereen mee op een wervelende muzikale reis doorheen Europa : 'The United Friends - The European tour'. Maar liefst 46 muzikanten van ons fanfareorkest verzorgden dit nieuwjaarsconcert in de gemeentelijk feestzaal van Overmere.


Nieuwjaarsconcertje voor de rusthuisbewoners - 14 januari 2023

Ons fanfareorkest zorgde bij de start van het nieuwe jaar in de festivalhal aan het Donkmeer voor een muzikaal feestelijk tintje tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie van de gemeente Berlare.


Gemeentelijke nieuwjaarsreceptie - 8 januari 2023

Ons fanfareorkest zorgde bij de start van het nieuwe jaar in de festivalhal aan het Donkmeer voor een muzikaal feestelijk tintje tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie van de gemeente Berlare.